21 stycznia 2016

Pstrąg łososiowy na szybko


Dzisiaj udało mi się znaleźć piękny, różowy kawałek pstrąga łososiowego i postanowiłam przyrządzić coś pysznego, ale też szybkiego i nieskomplikowanego. 


  Składniki:
  • ok.500g pstrąga łososiowego
  • musztarda (u mnie była delikatesowa)
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Pstrąga przekroiłam na pół, umyłam i osuszyłam. Próbowałam oczyścić z ości, ale niestety nie udało mi się pozbyć wszystkich.
Następnie każdy kawałek oprószyłam solą i pieprzem, posmarowałam delikatnie musztardą (tak nie za dużo) i skropiłam kilkoma kroplami soku z cytryny. Na sam koniec skropiłam rybę oliwą z oliwek i odstawiłam na pół godziny.
Pieczemy na folii aluminiowej w temp.180 stopni przez 15-20minut.

Smacznego